onsdag 29 oktober 2008

Dashiell

Idag är jag hos mamma och vi tog en tripp till Återvinningen här i Motala och där är alltid askul att gå och pilla, finns tusentals prylar allt från böcker lampor möbler tavlor prydnader till tops.
Jag köper alltid böcker där :) och idag hittade jag 3 st böcker jag velat läsa länge! Gullivers resor, Fettpärlan och Riddarfalken från Malta.
allt för en ynka 25 kr....
aah.

Håller på att forska om mina Best 5 Years of Cinema, men de är så många filmer från massa år så måste kolla allt ordentligt så min lista blir perfekt :)

Håller också på att forska mycket om San Francisco och ställen runtomkring för de börjar ju närma sig nu, 7 veckor ca... Har hittat ett såå grymt seriemuseum mitt i San Fran! och ett Charles M Schulz Museum utanför i Santa Rosa! Så de kommer bli grymt! kommer sakna julaftonen hemma hos kalles föräldrar dock..

men Kalle och jag ska ha en egen den 25e december! :)

fredag 24 oktober 2008

Bergman

Min startsida på internet är http://www.imdb.com/ och jag är inne där varje dag. läser ALLT man kan läsa på den sidan för film är en så stor passion för mig, riktig film that is..
Varje dag har imdb länkar till olika filmrelaterade sidor som inte är imdb och igår hade dom en riktigt bra, The Five Best Years of Cinema. (länken här under)
http://www.screenhead.com/reviews/the-five-best-years-of-cinema/
Och åren var 1939 (håller med) 1941 (håller med) 1967, 1974 (håller med för The Godfather) och 2001... hm...
Jag bara undrar var 2001 kom ifrån. Jag menar visst filmerna som han listar där är skitbra men inte ens i närheten av vad dom gjorde in the Golden days. Man kunde kommentera också och det gjorde jag självklart med just den kommentaren :) men tusen andra hade också kommenterat och 80% var "why did you forget 1999" och så listar dom upp Fight Club, Matrix och American Beauty som alla tre är geniala filmer men som sagt de går inte ens att jämföra med vad dom kunde göra in the old days. Men visst finns de undantag som faktiskt är SÅ bra som de gamla klassikerna, som The Straight Story som faktiskt är från 1999!


ska komma med min egna best five years of Cinema här, ska bara göra research först så jag får dom allra bästa med ..

torsdag 23 oktober 2008

Barclay


Nu är jag tillbaka hos Kalleskalle.
Ska till morrköping imorn egentligen men Zelda kankse inte kunde hänga ut och jag känner att min hals börjar bli sjuk så a raincheck antar jag =/
Weird eftersom jag haft så mycket skador o allergier, är inte så ofta sjuk feber-halsont sjuk alltså. Har haft min beskärda del av Öroninflammation och halsfluss men inte den där allmänna feber och hosta typ. konstigt!
Scrubs är på tv och är LÄTT ett av de bästa komedi-programmen ever.
Älskar sådanna program som inte behöver skrattmaskiner som Scrubs, Arrested Development och The Office (nu räknar jag inte med Seinfeld och How i met your mother som rules!)

måndag 20 oktober 2008

popcorn

När Ikea reklamen kommer på tv med den popcorn låten så har jag den på hjärnan i DAGAR
dutdutdutdutudutudut.


Helgen var en av dom bäste på länge, hade filmkväll i norris och kollade på Stepbrothers och åt godis!
Nu i helgen blire Norris igen, sen på lördagen blir det födelsedagsfest för kalles storebror som fyller 30 ordentliga år! :)

Nu har vi planerat ännu mer på resan och Toronto biljetterna är bokade! 28e januari från San Francisco.
Massor mer att planera och jag känner mig, inte stressad men överrumplad för de är såå mycket att tänka på =/ Tur jag gillar att göra listor så jag kan hålla reda på allt.



Nu ska jag återgå att läsa Marvel Civil War, DeadPool and Cable, en av de grymmaste duorna.



onsdag 15 oktober 2008

"Tyger tyger burning bright"

Jag älskar Poesi, verkligen. endel är helt fantastiskt man ryser över hela kroppen..

The shattered water made a misty din.
Great waves looked over others coming in,
And thought of doing something to the shore
That water never did to land before.
-Frost

min favorit är utan tvekan William Blake, men kanske för jag läst mest av han :)
Älskar de mesta med han men det finns en dikt som fastnat sedan första gången jag läste den,
och den kommer alltid hänga kvar.

To see a World in a Grain of Sand
And a Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand
And Eternity in an hour.

aaah...

ok töntbert!
På lördag blir de Norrköping, var 2 veckor sedan så ska bli skoj!
hoppas jag hinner träffa alla, utan att behöva gå ut på krogen.
Imorn fredag blev en besvikelse, skulle hänga ut med Petter som jag inte träffat på länge men han bestämde sig för att gå på Cult of Tuna istället.. tycker inte de är sådär JÄTTEbra, och tänker jue inte gå på konsert för att få träffa min kompis. sucks..

Nu är klockan massor och jag sitter fortfarande i Adobe Illustrator och målar, det är FANTASTICO!
Alla riktiga comic book artists använder det och då blir jag såå peppad att lära mig och de är helt otroligt..
Tar bilder jag sketchat eller gör nya, fotar och lägger in i AI sedan målar över det jag redan målat med bättre, tjockare och svartare linjer, fierce!
De är så kul, men beroendeframkallande.

back to work!


One shade the more, one ray the less,
Had half impair'd the nameless grace

måndag 13 oktober 2008

Avalon

hm, är lite trött nu. ska sova strax..

Igår snackade jag och kalle länge om en sak som irriterar mig väldigt mycket och gör mig besviken, Kan inte direkt diskutera det med dom de gäller, för tvivlar på att dom skulle förstå. Därför är de så skönt att snacka med Kalle. Vi är så lika och de är så skönt.. då vet man.. we're in it for the long run..

planerna för USA 2009 går framåt varje dag. Har börjat lägga upp förslag för Kalle och Jerry (Kalles bror som kommer vara i San Francisco under 10 dagar då vi är där) förslag om olika små städer utanför San Francisco som vi vill besöka under ett par dagar sådär. Förslag 1 är Sacramento! (bilden) ligger 3 timmar utanför SF, rakt in i landet, tillhör Nevada om jag minns rätt. Där fanns Amerikas största järnvägsmuseum och ett Gold Rush Museum (peeeppp) kan vara skoj. Ett annat förslag är San Jose, 1,5 timmar utanför SF, neråt i landet. En stoor stad, nästan en miljon invånare, så där finna nog att se och göra :) Vi vill också göra samma sak i Toronto, ska göra en dagstrip till Niagara fallet, låg bara 2 timmar utanför Toronto. Sedan vill vi besöka en mindre Kanadensisk stad, gah! velat åka till Kanada sen jag va typ 12 år! Hoppas vi "can catch a hockey game" där också.

har börjat läsa del två av Amber serien. verkar vara lika bra som den första :) Älskar Fantasyböcker.. alltid gjort.

Fick hem en efterlängtad Terry Pratchett bok också... A Hat Full of Sky. En fantastisk titel.. och antagligen en fantastisk bok eftersom ALLT han gör är fantastiskt :) hehe damn vad jag tjatar om Pratchett, Gaiman och Alan Moore på denna blogg., men ja ja då vet ni ju vad jag gillar :D

so.. goodnight

sleep tight

don't let the bed bugs bite..

uuuu....

torsdag 9 oktober 2008

Homeward Rolling Soldier


Har nu läst ut Anansi Boys.. SJUKT BRA. längtar till nästa Gaiman-bok, som kommer bli Neverwhere eller Good Omens, inte bestämt mig än.
Först blir det andra delen i Amber serien.

gah, jag är för de mesta glad, positiv och glad. ja. aldrig deppig eller mår dåligt inombords av ingen anledning.
Men ett par dagar om året, helst våren eller hösten så känns de jobbigt. vet inte varför men det bara kommer en våg av hopplöshet och obehag för framtiden.. svårt o beskriva men typ så. det kommer gå över om ett kick men damn vad jobbigt de är att känna så. alla känner väl så mer eller mindre någongång, jag känner verkligen för människor som lever med denna känsla, skulle aldrig palla, tycker det är jobbigt med 2 dagar om, året liksom.

Till gladare saker, jag har sedan jag blev sjuk i ryggen kollat lite på tv ibland, kollar vanligtvis ALDRIG på tv för 90% av allt som går är SKIT, Men ett par saker är riktigt riktigt bra!
Ett perfekt exempel är Lyxfällan! haha ärligt... tycker alla på de programmet är heeelt otroliga! jag måste vara den snålaste och mest sparsammaste människan i världen om man jämför med dom :)
Tycker alla som gillar att shoppa fast dom inte har pengar och köper massa på avbetalning borde se de programmet, snacka om att bli off! och jag var de redan innan.

Nee nu ska jag kolla på Cops. Som f.ö är de näst bästa som går på tv somjag inte laddar hem :)

måndag 6 oktober 2008

Amber

Då var de mammavecka igen, skönt med snabbt internet, hundra kanaler att välja mellan, min andra hund o mysa med..
som sagt, tråkigt att flytta hem till mamma igen men men de är bara tillfälligt så därför de funkar.

Idag fick jag 2 underbara böcker med posten, Nevewhere av Neil Gaiman och andra boken i Amber-serien av Roger Zelazny. en Fantasy serie som är såå otroligt bra som handlar om Corwing den rättmäktige kungen av den verkliga världen som blir fängslad och torterad av sin bris Eric som utnämner sig själv till kung, 4 år senare flyr Corwin och svär på att ta tillbaka tronen och hämnas på sin bror.. där slutade första boken så är peppad som bara den att läsa del två!
Väntar också på en tredje bok, Terry Pratchetts' A hat Full of Sky, alla tre för under hundra spänn, underbara Tradera.

Helgen va lugn och go.
Spelning i fredags, jag satt i kassan såklart! men utan min högra hand denna gång, lille Zelda var sjuk.
Sänder ut krya-på-tankar--> --> -->
Båda banden är skitbra så en hellyckad kväll!

Är för övrigt så trött på BS människor som säger emot er själva, Ni vet vilka ni är. grow up.

Nu ska jag sova, jag Zimmer o Bat i en o samma säng :) saknar min kalleskalle bara...

fredag 3 oktober 2008

torsdag 2 oktober 2008

Burberry

Nu är besöket hos mamma klart för denna vecka, känns sådär att flytta in hos mamma igen när man bott ensam så länge, jag längtar efter en egen lägenhet.. men men you gotta do what you gotta do när du måste spara pengar.
Nu är jag hos Kalle iaf, sköönt, stor lägenhet och en stoor säng, men att åka tåg är en bitch.

Fått hem massa nya serietidningar, börjat läsa House Of M, Gotham Central, Top 10, Nyx och Scott Pilgrim.
vet inte vad det är med mig och comicbooks alltså, alltid älskat dom, alltid älskat att läsa.. när jag var liten satt jag varje dag efter skolan i pappas serietidningsaffär och läste ögonen ur mig (ajjemen, min pappa är ganska cool ibland)
Då var mina favoriter dom gamla westernserierna, Fantomen och allt Don Rosa hade gjort med Kalle Anka.
Läste tom när jag gick till skolan, kommer ihåg en gång en kille som va lite äldre än mig tyckte de va astöntigt skrek en gång till mig "TÖNT, vad går du i, trean eller?" Jag då som gick i sexan säger tillbaka "nääe ettan" och tyckte då de var världens bästa comeback :)
Det var nog enda gången jag sa emot nån som tracka mig.
Var supemobbad när jag gick i mellanstadiet, (rödhårig, var med i schackklubben, läste hela tiden och hade tandställning OCH glasögon haha Maybe I had it coming...)
speciellt av en tjej som hette Madde som nu för tiden bor kvar i den lilla skithålan vi bodde i d och jobbar på McDonalds, hehe sweet life.

Imorn är de spelning i Norris och jag och frugan ska sitta i kassan, yesyesyall!

comsi comsi...

onsdag 1 oktober 2008

Stand up for the nerds.

Har sedan jag var sexton år gammal haft diskbråck, är nu tjugotre år och på dom 7 åren har jag fått sammanlagt tre stycken diskbråck och opererat mig tre gånger, haft tre olika sjukgymnaster och varit sjukskriven nu i tre år.
three is the magic number tydligen.
Är så trött på detta, ha konstant ont, dynget runt året om alltid..
De finns folk i min närhet som sagt "fan va skönt att bara göra ingenting och få pengar ändå, jag vill också vara sjukskriven" ah men ok, jag kan byta med vemsomhelst närsomhelst, skulle ångra er på en timme.
Ursäkta för all bitterhet men har så ont.

Annars ska jag baka muffins idag, har blivit lite av min specialitet :)

"Sometimes nothin' can be a real cool hand"

Är en grym replik från en grym film, Cool Hand Luke.
Såg den första gången för något år sedan och har sedan dess sett den flera gånger.
Man vet att man har sett en fantastisk film när den ligger kvar i bakhuvudet och man tänker på den flera gånger efteråt, när man vill visa den för andra och när man ryser av vissa citat från den, så var de exakt med denna film för mig. jag tycker de är synd att många inte vill se en film om den är från 1990 och framåt.. nästan 90% av alla filmer jag kollar på är från slutet av 30 talet 40-50 och början av 60 talet, kan säga att dom bästa filmerna gjordes då utan tvekan. min åsikt alltså :)

Tycker bara de är synd att många inte "kan se" gamla svartvita filmer, fatta hur mycket ni missar! hela filmhistorien, och det som filmer nu för tiden fått sin inspiration ifrån!
aja... hoppas ni nångång kan tänka bort era fördommar om att det inte kommer vara bra eller att de kommer vara tråkigt och se en riktigt bra RIKTIG film, säger inte de inte görs bra filmer nu för tiden! har flera favoritfilmer som är från våran tid men som sagt 90% av alla mina favoritfilmer och filmer jag ens kollar på är de gamla.
Om nån skulle få för sig att kolla på någon gammal rackare så har jag många många många tips :)
Listar upp några av mina favoriter som ni borde se.



  • Sunset Boulevard, 1950 (min top nr 1 film of all time, grymmaste Film Noir du kan hitta)

  • Rope, 1948 (skulle kunna lista upp alla hitchcock filmer men får lägga band på mig och ta min favorit)

  • 12 Angry Men, 1957 (med underbara Henry Fonda, ett rättegångsdrama som jag kan se hur många gånger som helst)

  • All About Eve, 1950 (med min all-time-fav skådis Bette Davis, helt fantastiskt bra thriller om identitetsstöld och en kvinnas besatthet av berömmelse)

  • Once Upon Time in the West, 1968 (den bästa western någonsin enligt mig, med det snyggaste introt som gör hela filmen värd att se, även denna med Henry Fonda)

  • Gone With the Wind, 1939 (hehe min absolut första favoritfilm när jag var liten, episkt drama om innebördskriget och den otroliga Scarlett O'Hara)

  • Laura, 1944 (ännu en perfekt film Noir med en tvist på slutet)

  • The Thin Man, 1934 (underbar första del av 6 komedi/mysteriefilmer om ett deckarpar som mest snubblar över bevis och löser smarta fall, knivskarpa skämt och roliga dialoger, jag älskar dom!)

  • Brief Encounter, 1945 (åh den mest romantiska film jag någonsin sett tror jag, helt otrolig historia om 2 främlingar som möts på en tågstation och kan efter de inte sluta tänka på varann.. ååh den är underbar)

Så nu har ni några att välja på.